top of page

TURVEHOIDOT

Turvehoito on rentouttava ja terveyttä edistävä kokemus, jonka jälkeen olo on kevyt ja rentoutunut sekä iho tuntuu virkistyneeltä ja pehmeältä. Säännöllisillä turvehoidoilla on mahdollista nähdä pysyviä vaikutuksia, mutta jo yksikin hoito rentouttaa, puhdistaa ja elvyttää koko kehoa, mm. vilkastuttamalla aineenvaihduntaa sekä ääreisverenkiertoa ja laukaisemalla stressiä. Turvehoidot ovat tehokkaita erilaisten kipujen ja vaivojen hoitoon, kuten nivelrikkoon, koska turpeen humusaineet sitovat kuona-aineita ja reumatekijöitä itseensä parantaen solujen uusiutumista sekä hormonitoimintaa. Turvetta voidaan käyttää paikallisesti "hiirikäsiin", niska- ja hartiakipuihin, polvivaivoihin ja selkä- sekä vatsakipuihin. Turve vähentää selluliittia ja turpeella voidaan helpottaa hormonaalisia vaivoja, koska hoitoturve sisältää kasviperäistä estrogeenia. Turve on myös ihanteellinen hiuspohjan hoitaja, kunhan hiuksia ei ole värjätty tai vaalennettu muutamaan viikkoon. 

ERILAISIA TURVEHOITOJA:

- Turvesauna

- Turvehaude

- Perinteinen Turvehieronta

- Moderni kokovartalohoito 

- Turve Kasvonaamio

- Paikalliset turvehoidot

TURVESAUNA

Turvesaunassa lämpötila on tyypillistä saunaa miedompi, maksimissaan 60 astetta, sillä liian kuumassa saunassa turpeen hoitavat aineet alkavat tuhoutua. Saunahoidoissa turpeen annetaan vaikuttaa iholla 35 minuuttia. Saunan lämpö laajentaa ihohuokosia ja näin turpeen hivenaineet ja biologiset ainesosat imeytyvät ja aktivoituvat ihossa tehokkaasti. Turvesaunominen auttaa myös tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja lievittää tulehdusta.

Turvesauna sopii kaikenikäisille, eikä sen ole todettu aiheuttavan allergiaa. Sydän- ja verenpainetautia sairastaville sekä raskaana oleville turvetta suositellaan käytettäväksi ainoastaan paikallishoitoina esim. kasvoille, käsille ja jaloille. Syöpäpotilaille turvesaunaa ei suositella. Alkoholi ja sauna, ja aivan erityisesti turvesauna, eivät sovi yhteen. Turve pistää aineenvaihdunnan liikkeelle ja poistaa kehosta vettä nopeammin kuin perinteinen saunominen, joten oikeanlainen nesteytys on erityisen tärkeätä.

 

Ennen turpeen levittämistä käydään löylyissä, jotta ihohuokoset aukeavat ja turpeen hyvät vaikutukset tehostuvat. Löylyjen jälkeen käydään kastautumassa järvessä tai suihkussa ja sitten peseydytään niin, että turve ei aja iholla olevia epäpuhtauksia syvemälle kehoon. Turvetta levitetään koko keholle (tai paikallisesti) niin runsaasti, ettei iho kuulla läpi. Kasvot peitetään turpeella vasta myöhemmin sillä kasvoille riittää 10-15 minuutin hoito. Saunomisen ohessa turvetta voi hieroa ja löytyä heitetään maltillisesti jotta turve pysyy kosteana. Jos turve kuivuu iholle, sen pois peseminen on hankalampaa. Turve ja sen irrottama lika ja kuollut ihosoulukko huuhdellaan pois pelkällä vedellä. Saippuaa ei tarvitse, koska hoitoturve on antiseptistä ja sillä on täten puhdistava vaikutus. Voit ottaa mukaan oman pesusienen, jonka avulla turve irtoaa ihosta helpommin. Turvesaunan jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mikä kertoo vilkastuneesta verenkierrosta. Muista juoda vettä myös turvesaunan jälkeen! Turpeen jälkeen saattaa olla kuuma ja kylmä vuorotellen. Yleensä janottaa, ja voi olla myös nälkä. Ei ole harvinaista, että suoli toimii tavallista paremmin hoidon jälkeen. 

TURVEHAUDE

Turvehauteessa asiakas peitetään runsaaseen turpeeseen joko saunomisen jälkeen tai ilman saunaa, tilanteesta riippuen. Tämän jälkeen asiakas kääritään huolellisesti ensin kelmuun tai muoviin ja sen jälkeen lakanoihin ja huopaan. Hauteessa tulee lämmin, tai jopa kuuma, sillä turpeen aiheuttama hikoilu kiihdyttää aineenvaihduntaa samalla kun hoitavat aineet imeytyvät ihon läpi elimistöön. Nämä hoitavat aineet sitovat itseensä kuonaa ja auttavat lievittämään erilaisia kiputiloja. Turvehaude on erittäin voimakas hoito ja sen vaikutukset tuntuvat seuraavaan vuorokauteen. Tietyissä tilanteissa turve laitetaan iholle jääkaappikylmänä, jolloin kehossa saadaan aikaan vielä voimakkaampi reaktio vaihtolämmön kautta.  

PERINTEINEN TURVEHIERONTA JA KOKOVARTALOHOIDOT

Perinteinen turvehieronta perustuu Aaltosen Tekniikkaan, joka avaa nikamalukkoja ja suoristaa lantion vinoumia. Turve levitetään samoin, kuin hauteeseen mennessä.Lisäksi päällesi laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat mukavan lämmön koko kehollesi. Turpeen bio-aktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti ja lääkitsevät kehoasi. Turpeen vaikuttaessa hierotaan pää ja kädet.

Jaloillesi ja selän alueelle tehdään kevyt hieronta imukupeilla sekä normaali hieronta. Hierontaan käytetään  öljyä,joka sopii herkällekkin iholle.

Turvehoito poistaa tehokkaasti myös nestettä ja laittaa aineenvaihdunnan ja nestekierron liikkeelle. Helpottaa alaselän kipuja, avaa lihasjumittumia, suoristaa lihasperäisiä vinoumia ja rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkin.

Sinun ei tarvitse edes nousta suihkuun, koska turve poistetaan lämpimillä kosteilla pyyhkeillä.

KASVONAAMIO JA PAIKALLISEST TURVEHOIDOT

Turve kasvonaamion yhteydessä kasvot pestään ensin huolellisesti. Turvetta levitetään kasvoille ja kaulalle paksu kerros. Voit käyttää turvetta sekä huoneenlämpöisenä että lämmitettynä, jolloin sen vaikutus tehostuu. Huoneenlämpöinen turve tuntuu viileältä ja virkistävältä kasvoilla. Voit käyttää myös 40 asteiseksi lämmitettyä turvetta, jolloin turpeen vaikutus on tehokkaampi. Turvenaamion annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Kätevin tapa poistaa kasvonaamio ensin lastalla ja sitten lämpimällä pyyhkeellä. Turvenaamio sopii sekä kuivalle että rasvaiselle iholle. Se sopii myös atooppiselle ja akneiholle. Vilkastuneen verenkierron takia voi iho punoittaa jonkin aikaa naamion jälkeen. 

 

Turve jalkahoito on rentouttava ja samalla virkistävä. Se autta mm. levottomiin jalkoihin, lihasväsymykseen, kramppeihin ja kipeytymiin. 

Turve sisältää monia ravintoaineita, kuten esimerkiksi magnesiumia, joka todistetusti helpottaa ja jopa poistaa lihaskramppeja.

Jalkahoidossa turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkasti ja vaikuttavat jalkojesi kautta koko kehoosi positiivisesti.

Haude lämmittää ja pehmentää kipeitä lihaksia ja valmistaa jalat rentouttavalle hieronnalle.

bottom of page